En dag.

20110609-154258.jpg

En dag när vindarna bär, en dag står du och jag här
En dag när drömmen når fram, när vägarna möts förstår vi varann.

Det är inte en av de bästa låtarna jag vet, men jag har nynnat på den i ett par dagar nu. Tommy Nilsson framförde en dag i melodifestivalen 1989 och vann dessutom. Tätt efter kom upp över mina öron framförd av Orup fick jag lära mig igår.

En dag är även en bok skriven av David Nicholls. En väldigt fantastiskt bok dessutom som jag har läst nu på semestern, därav nynnadet på låten. Boken handlar om Dexter och Emma. Em och Dex, Dex och Em. Den 15 juli i 20 år. De tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Sedan får man följa vad som händer i respektive karaktärs liv under just den dagen de kommande 20 åren. Du kan leva hela ditt liv utan att inse att det du letar efter finns rakt framför dig. Boken är rolig, sorglig, gripande, sensuell, underhållande och alldeles alldeles underbar. I oktober ska en dag dessutom bli film med Anne Hathaway och Jim Sturgess i huvudrollerna. Som jag längtar till dess.

Jag rekommenderar boken varmt om ni vill ha en bok som berör och är välskriven med både hjärta och smärta. Jag skrattade, var frustrerad, grät och mådde bra, nästan hela tiden.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *