svara ärligt ja eller nej.

Jag gick precis över skolgården och hörde då hur fritids hoppade hopprep och lekte hopplekar. Ivar, Ivar älskar du mig? Svara ärligt jag eller nej var det jag hörde. Denna spålek har jag lekt minst hundra gånger när jag var liten. Man hoppar först alfabetet och på den bokstav som man fastnar på, eller klunsar som vi sa, så väljer man ett pojknamn.
T ex Niklas för N, Niklas, Niklas älskar du mig? Svara ärligt ja eller nej.
De som vevar svänger repet snabbare medan de säger ja, nej, ja, nej.
Om man fastnar på ja (vilket man alltid försökte se till att göra om det var en söt kille som hade just det namnet), ska man sedan ta reda på hur man ska vara klädd när man gifter sig (observera att inte gifta sig var inte ett alternativ) :
Sidan, sammet, trasa, lump rabblas medan man hoppar.
Sen fortsätter man att fråga var man ska bo:
Koja, villa, slott, palats rabblas medan man hoppar.
Sedan kunde vi fortsätta i all evighet med antal barn man skulle få, vilken bil man skulle ha och så vidare. Ett himla smidigt sätt att sia in i framtiden lite. Helt ovetandes detta så beställde jag ett kit på nätet här om dagen, det innehåller en pilatesboll och ett hopprep, så himla passande.

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *