Jungfru Marie Bebådelsedag

20120326-124651.jpg

Jungfru Marie Bebådelsedag, Herrens bebådelse, firas den 25 mars, nio månader före jul, för att högtidlighålla att Maria genom ärkeängeln Gabriel fick veta att hon var havande med Jesus. Förr kallades denna dag – som var en helgdag – för vårfrudagen, efter titeln vår fru för jungfru Maria. I Sverige har vårfrudagen i folkmun omformats till våffeldagen, vilket gett upphov till seden att äta våfflor denna dag.

Vad man än tror på så tycker jag det är fantastiskt att vi har dessa traditioner så det finns en del dag att äta våfflor på. I går åt jag som om att det inte fanns någon morgondag. Nästan så det sprutade våfflor ur öronen på mig.  För när det är våffeldagen får man nämligen göra det, det är sedan gammalt.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *